Reiservaringen

Buitenlandse reizen met mijn ICD geen probleem (december 2006)

Margreet van den Berghe

Beste mensen,

Ik heb in 2005 een ICD gekregen en het gaat zeer goed. We zijn nogal reislustig. Vooral de wintersport trekt ons erg (tenminste mijn man). Daar ik nogal een angsthaas ben, vroeg ik daarom bij de eerste controle aan mijn cardioloog of ik nog wel mocht skiën. (Ik dacht: als hij nu zegt dat het niet meer mag, dan kan ik lekker op het terras blijven zitten).

Ha ha, dat had ik gedacht. De dokter zei: nou mevrouwtje, u loopt eerder de kans om een been te breken dan dat u het aan uw hart krijgt. Daar kon ik het mooi mee doen. Uiteindelijk heb ik dus wel geskied, maar wel met pap in de benen.

Deze zomer hebben we met de camper door Frankrijk en Spanje getrokken. Ik had alleen mijn pasje bij me dat iedereen na het implanteren krijgt van het ziekenhuis.

Het is maar hoe je zelf er mee omgaat. Er zijn overal ziekenhuizen waar ze je heel goed kunnen helpen. Bovendien ben ik er niet zo meer mee bezig.

6 Januari gaan we weer voor 4 weken naar Oostenrijk. Daar ga ik misschien nog een keer proberen te skiën. De terrasjes en de lattemationate (glas Italiaanse koffie met veel melk) lonken ook wel (lekker in het zonnetje met een mooi boek).

Heel veel sterkte allemaal.

Lees meer