Nieuws

OPROEP — pacemaker-/ICD-dragers gezocht voor enquête

23 oktober 2023

UPDATE 06-11-2023: De initiatiefnemers zijn blij met uw massale medewerking. De enquête is inmiddels gesloten.

 

Graag willen wij ons bij u introduceren; wij zijn vijf HBO-studenten die momenteel de minor HTCC (High Tech Cardiac Care) volgen op de Hogeschool Rotterdam. Binnen deze minor wordt er samengewerkt aan een multidisciplinair vraagstuk afkomstig uit de beroepspraktijk gericht op technische ontwikkeling binnen de huidige cardiologie.

 

Elektromagnetische interferentie

In dit geval doen wij onderzoek naar de invloed van elektromagnetische interferentie (EMI) op pacemakers en ICD’s binnen de thuissituatie. Elektromagnetische interferentie is een fenomeen dat op kan treden als een apparaat, bijvoorbeeld uw mobiele telefoon, te dicht in de buurt komt van uw pacemaker of ICD waardoor er storing optreedt die de werking van uw pacemaker of ICD mogelijk beïnvloedt. Hiervan maken wij een overzicht dat gebruikt kan worden door secretaresses en pacemakertechnici van het Maasstad ziekenhuis zodat zij een conclusie kunnen trekken over de veiligheid van de patiënten. Patiënten bellen namelijk regelmatig met vragen over hun pacemaker/ICD naar het ziekenhuis en vervolgens worden deze vragen voorgelegd aan de technici of zelfs de firma, waardoor beantwoording van deze vragen niet efficiënt verloopt.

 

Doel van het onderzoek

Voor ons onderzoek willen wij daarom graag in contact komen met pacemaker-/ICD-dragers om een inzicht te krijgen in waar deze patiënten dagelijks rekening mee dienen te houden betreft storingsbronnen en waar zij mogelijk onduidelijkheid ervaren. Zo kunnen wij de meest gestelde vragen en antwoorden in een efficiënt overzicht plaatsen.

Terug naar overzicht