Reizen met een ICD

Ziekenhuizen in het buitenland

Voor reislustige ICD-dragers hebben verschillende fabrikanten websites met adressen van ziekenhuizen in het buitenland en soms van de daar werkende cardiologen, bij welke u met een ICD van deze merken terecht kunt bij eventuele problemen. Heeft u een ICD van een ander merk, dan adviseren wij u rechtstreeks contact op te nemen met de fabrikant.

 

BIOTRONIK

Klik hier. Als u meer informatie nodig hebt dan hier wordt aangeboden, kunt u contact opnemen met:BIOTRONIK  Nederland

Telefoon +31 24 3555 975
Fax +31 24 3555 094
E-mail office.nl AT biotronik DOT com

 

Boston Scientific (voorheen Guidant)

Klik hier. Als u meer informatie nodig hebt dan hier wordt aangeboden, kunt u contact opnemen met Boston Scientific Nederland,

Telefoon   + 31 45 546 77 00

E-mail        fcs AT bsci DOT com

 

Boston Scientific S-ICD

Op de Nederlandstalige S-ICD website www.s-icd.nl vindt u  met de knop ICD-landen (met link) een landkaart en een filteractie waarmee u zelf de gewenste ziekenhuizen in het buitenland  kunt opzoeken met behulp van een landkaartscherm.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Boston Scientific, telefoonnummer 045 546 77 00. Na het negeren van de doorkiesnummers krijgt u automatisch contact met het secretariaat. U kunt ook een e-mail sturen naar: FCS AT bsci DOT com

 

Medtronic
Informatie over ziekenhuizen in het buitenland waar ICD-dragers met een ICD van het merk Medtronic in noodgevallen terecht kunnen, is te vinden via http://www.medtronic.com/traveling/index.html. Deze website is een extra service voor de patiënt, maar de kwaliteit van de zorg in de buitenlandse ziekenhuizen is afhankelijk van de expertise van de professionele zorgverleners aldaar, en kan derhalve niet 100% worden gegarandeerd.
Verder adviseert de firma  ICD-dragers die in het buitenland verblijven, te allen tijde contact op te nemen met de eigen implanterend/controlerend cardioloog in Nederland als er zich een probleem voordoet.
Zie ook: Reizen met een ICD.

 

LivaNova Nederland (voorheen Sorin Group Nederland)

Voor informatie over ziekenhuizen wanneer u in het buitenland verblijft kunt u contact opnemen met:

LivaNova Cardiac Rhythm Management

Telefoon +31 20 3113 211
Fax +31 20 3113 219
E-mail info.nl AT livanova DOT com

 

Abbott Medical Nederland (voorheen St. Jude Medical)

Klik hier.

Opmerking: door de overname van de firma St. Jude Medical door het Amerikaanse bedrijf Abbott is de website met informatie over ziekenhuizen in het buitenland waar u in noodgevallen met een ICD van dit merk terecht kunt in bewerking en alleen beschikbaar in het  Engels.

Mocht u op de website niet vinden wat u zoekt, neem dan contact op met:

Abbott Medical Nederland (voorheen St. Jude Medical):

Telefoon   0318-583250

Fax           0318-583255

e-mail        rwillemsen@sjm.com / averbeek AT sjm DOT com

 

Zie ook: In geval van nood en Problemen met de ICD.