Reizen met een ICD

Ziekenhuizen in het buitenland (update april 2016)

Voor reislustige ICD-dragers hebben verschillende fabrikanten websites met adressen van ziekenhuizen in het buitenland en soms van de daar werkende cardiologen, bij welke u met een ICD van deze merken terecht kunt bij eventuele problemen. Heeft u een ICD van een ander merk, dan adviseren wij u rechtstreeks contact op te nemen met de fabrikant.

 

BIOTRONIK

Klik hier. Als u meer informatie nodig hebt dan hier wordt aangeboden, kunt u contact opnemen met:BIOTRONIK  Nederland

Telefoon +31 24 3555 975
Fax +31 24 3555 094
E-mail office.nl AT biotronik DOT com

 

Boston Scientific (voorheen Guidant)

Klik hier. Als u meer informatie nodig hebt dan hier wordt aangeboden, kunt u contact opnemen met Boston Scientific Nederland,

Telefoon   +31 20 593 88 00

E-mail        fcs AT bsci DOT com

 

Boston Scientific S-ICD

Op de Nederlandstalige S-ICD website www.s-icd.nl vindt u  met de knop ICD-landen (met link) een landkaart en een filteractie waarmee u zelf de gewenste ziekenhuizen in het buitenland  kunt opzoeken met behulp van een landkaartscherm.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Boston Scientific in Amsterdam, telefoonnummer 020 - 593 88 00. Na het negeren van de doorkiesnummers krijgt u automatisch contact met het secretariaat. U kunt ook een e-mail sturen naar: FCS AT bsci DOT com

 

Medtronic

ATTENTIE:
Door omstandigheden is de Traveling Website: www.medtronic.com/traveling met adressen van ziekenhuizen in het buitenland voor het merk Medtronic momenteel niet bereikbaar. Zolang het probleem niet verholpen is, kunt u de adressen van ziekenhuizen in Europa opvragen via deze link: http://www.medtronic.nl/wcm/groups/mdtcom_sg/@mdt/@eu/@nl/documents/documents/european-crhf-hospitals.pdf

Wanneer het land niet genoemd wordt en ook voor de adressen van ziekenhuizen buiten Europa kunt u telefonisch contact opnemen met het kantoor van Medtronic in Eindhoven via: 040-7117555. U krijgt dan zo spoedig mogelijk antwoord. 


Ten overvloede adviseert Medtronic ICD-dragers die in het buitenland verblijven, bij problemen of calamiteiten te allen tijde contact op te nemen met de eigen implanterend/controlerend cardioloog in Nederland.
 

LivaNova Nederland (voorheen Sorin Group Nederland)

Voor informatie over ziekenhuizen wanneer u in het buitenland verblijft kunt u contact opnemen met:

LivaNova Cardiac Rhythm Management

Telefoon +31 20 3113 211
Fax +31 20 3113 219
E-mail info.nl AT livanova DOT com

 

Abbott Medical Nederland (voorheen St. Jude Medical)

Klik hier.

Opmerking: door de overname van de firma St. Jude Medical door het Amerikaanse bedrijf Abbott is de website met informatie over ziekenhuizen in het buitenland waar u in noodgevallen met een ICD van dit merk terecht kunt in bewerking en alleen beschikbaar in het  Engels.

Mocht u op de website niet vinden wat u zoekt, neem dan contact op met:

Abbott Medical Nederland (voorheen St. Jude Medical):

Telefoon   0318-583250

Fax           0318-583255

e-mail        rwillemsen@sjm.com / averbeek AT sjm DOT com

 

Zie ook: In geval van nood en Problemen met de ICD.