Reizen met een ICD

Ziekenhuizen in het buitenland

(update: augustus 2019)

 

Voor ICD-dragers op reis hebben de ICD-fabrikanten websites met adressen van ziekenhuizen in het buitenland en soms van de daar werkende cardiologen, bij wie u met een ICD van deze merken terecht kunt bij eventuele problemen. Heeft u een ICD van een ander merk, dan adviseren wij u rechtstreeks contact op te nemen met de fabrikant.

 

Abbott Medical Nederland (voorheen St. Jude Medical)

Klik hier voor de Clinic Locator.

Opmerking: door de overname van de firma St. Jude Medical door het Amerikaanse bedrijf Abbott is de website met informatie over ziekenhuizen in het buitenland waar u in noodgevallen met een ICD van dit merk terecht kunt in bewerking en alleen beschikbaar in het  Engels.

Mocht u op de website niet vinden wat u zoekt, neem dan contact op met Abbott Medical Nederland

 

Telefoon 0318-583250  
Fax 0318-583255  
E-mail conny.vandenheuvel@abbott.com / arlinda.bal AT abbott DOT com  

 

BIOTRONIK

Klik hier. Als u meer informatie nodig hebt dan hier wordt aangeboden, kunt u contact opnemen met BIOTRONIK Nederland

Telefoon +31 24 3555 975
Fax +31 24 3555 094
E-mail office.nl AT biotronik DOT com

 

Boston Scientific (voorheen Guidant)

Klik hier. Als u meer informatie nodig hebt dan hier wordt aangeboden, kunt u contact opnemen met Boston Scientific Nederland

Telefoon   + 31 45 546 77 00

E-mail        fcs AT bsci DOT com

 

Boston Scientific S-ICD

Op de Nederlandstalige S-ICD website www.s-icd.nl vindt u met de knop ICD-landen (met link) een landkaart en een filteractie waarmee u zelf de gewenste ziekenhuizen in het buitenland  kunt opzoeken met behulp van een landkaartscherm.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Boston Scientific, telefoonnummer 045 546 77 00. Na het negeren van de doorkiesnummers krijgt u automatisch contact met het secretariaat. U kunt ook een e-mail sturen naar: FCS AT bsci DOT com

 

Medtronic
Informatie over ziekenhuizen in het buitenland waar ICD-dragers met een ICD van het merk Medtronic in noodgevallen terecht kunnen, is te vinden via http://www.medtronic.com/traveling/index.html. Deze website is een extra service voor de patiënt, maar de kwaliteit van de zorg in de buitenlandse ziekenhuizen is afhankelijk van de expertise van de professionele zorgverleners aldaar, en kan derhalve niet 100% worden gegarandeerd.
Verder adviseert de firma  ICD-dragers die in het buitenland verblijven, te allen tijde contact op te nemen met de eigen implanterend/controlerend cardioloog in Nederland als er zich een probleem voordoet.
Zie ook: Reizen met een ICD.

 

MicroPort® CRM (voorheen LivaNova, Sorin)

Voor meer informatie neemt u contact op met de afdeling Customer Service van MicroPort:

Telefoon +31 20 6545 250
Fax +31 20 6545 270
E-mail Info.nl AT crm.microport DOT com

 

 

Zie ook: In geval van nood en Problemen met de ICD.