Nieuws

Ook Ponypark Slagharen en Attractiepark Walibi Biddinghuizen veilig voor pacemaker-en ICD-dragers (19 juni 2013)

19 juni 2013

In STIN-journaal 2013-1 hebt u kunnen lezen dat een onderzoekteam van het Erasmus Medisch Centrum uit Rotterdam, bestaande uit Agnes Muskens, research-verpleegkundige en Wilma Zandstra, EFO-technicus, heeft vastgesteld dat pacemaker- en ICD-dragers zonder risico gebruik kunnen maken van alle attracties in De Efteling. Inmiddels hebben ze dezelfde veiligheidsmetingen verricht in Ponypark Slagharen en in attractiepark Walibi in Biddinghuizen. Zij komen tot de conclusie dat ook in deze parken geen problemen te verwachten zijn.


In STIN-journaal 2013-4 zullen zij de resultaten van hun nieuwe metingen uitgebreid bespreken maar u als pacemaker- of ICD-drager kunt deze zomer alvast onbezorgd genieten van een dagje pretpark.


Wilt u straks ook het volledige verslag lezen in het STIN-journaal? Word dan donateur van de STIN voor minimaal 10 euro per jaar en u ontvangt het blad elk kwartaal gratis. Het aanmeldingsformulier vindt u elders op deze pagina onder Word donateur. Prijs voor niet-donateurs 3.25 euro.

Terug naar overzicht