Nieuws

Sneller rijbewijs terug na storing bewustzijn

5 maart 2014

Mensen die het bewustzijn tijdelijk hebben verloren door hartfalen, een daling van de bloeddruk of zuurstoftekort in de hersenen, kunnen hun rijbewijs sneller terugkrijgen. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) past de regels vanaf half maart aan, waardoor iemand met een bewustzijnsstoornis weer sneller geschikt kan worden verklaard om een auto, motor, bus of vrachtwagen te besturen.

Ze neemt daarmee een advies van de Gezondheidsraad over, kondigde ze dinsdag aan in een brief aan de Tweede Kamer. Nu moeten automobilisten of motorrijders 1 jaar geen aanval hebben gehad voordat ze de weg weer op mogen. Afhankelijk van de stoornis wordt de nieuwe termijn een week tot 12 maanden. Voor bestuurders van bussen en vrachtwagens gaat de huidige termijn van 5 jaar naar een maand tot maximaal 12 maanden.


Lees verder op www.telegraaf.nl

! ! Voor ICD-dragers gelden andere regels maar als STIN zullen wij deze beslissing van de minister zeker aangrijpen om opnieuw met haar in overleg te gaan over versoepeling  daarvan. Klik hier om meer te lezen over rijden met een ICD

Terug naar overzicht