Nieuws

Groenten en fruit verlagen risico op hartaanval met een derde

30 maart 2015

Volgens nieuw Engels onderzoek onder een groep van niet-rokers tussen de 40 en 70 jaar kan een gezond dieet het risico op een hartaanval met een derde verlagen.

Geen risicogroep
De wetenschappers verdeelden de groep in gezonde en ongezonde eters. Het gezonde dieet bestond uit veel groenten en fruit en de lagere niveaus van dierlijk vet. De andere groep at veel verzadigd vet, zout en suiker en weinig vezels, vette vis en groenten en fruit. Onder de gezonde eters constateerde men een sterke daling van de bloeddruk, een gemiddelde daling van de hartfrequentie met 1,8 slagen per minuut en een vermindering van 8% in het cholesterolgehalte. Een gezond dieet bevat dan ook weinig verzadigd vet, suiker, zout en vijf porties fruit en groenten per dag. Daarnaast adviseert men een actieve levensstijl zonder roken. 

De uitkomsten van het onderzoek voor deze leeftijdsgroep is belangrijk omdat de meeste hartaanvallen en beroertes voorkomen bij degenen die niet als een hoog risicogroep worden aangemerkt.

Lees meer 

Bron: Mirror 

Terug naar overzicht