Nieuws

Fietsen om te voetballen met ICD

22 juli 2015

Op 20 september fietst het team van de stichting Hartekind de Dam tot Dam fiets Classic. Doel is geld in te zamelen voor de aanschaf van twee zgn. Pace-pro’s. 

Beschermvest
Mensen met een gecompliceerde hartafwijking krijgen vaak een pacemaker, ICD of S-ICD geïmplanteerd. Contactsporten zoals voetballen worden echter door artsen afgeraden. Het apparaat kan beschadiging oplopen wanneer het geraakt wordt door bijvoorbeeld een bal. De randen kunnen ook pijnlijk zijn als er iets tegenaan komt. 
Sinds enige jaren is hiervoor een oplossing gevonden in de vorm van een soort beschermingsvest. De kap is gemaakt van Carbon en voorzien van een gellaag om schokken op te vangen. Omdat de beschermer geheel op maat moet worden gemaakt zijn de aanschafkosten aanzienlijk. Niet alle verzekeringen en ziekenhuizen zijn van het bestaan van zo’n beschermer op de hoogte.

Hartekind
De stichting Hartekind zet zich in voor kinderen met aangeboren hartafwijkingen en vergoedt sinds een jaar vaak de aanschaf van het beschermingsvest. Door sponsering van het fietsteam hoopt men meer beschermers voor sportende kinderen met een pacemaker of ICD te kunnen aanschaffen. Klik hier hier voor info pacemakerbeschermer.

Lees meer 

Terug naar overzicht