Nieuws

Problemen met invullen rijgeschiktheidsverklaring cardioloog

Door Redactie STIN

24 juli 2017

In STIN journaal 2017, nummer 2, van april jl. vermeldden wij al dat er problemen zijn met het invullen van de nieuwe Geschiktheidsverklaring Cardioloog (officiële naam: Rapport Specialist-Cardioloog ICD). Het gevolg is dat  ICD-dragers die daarvan de dupe zijn, enkele weken langer dan normaal moeten wachten op de rijgeschiktheidsverklaring van het CBR, waarmee ze een nieuw rijbewijs met code 100 of 101 kunnen aanvragen. In een brief, die mede werd ondertekend door de VHITaS (Vereniging van Invasief Technische Hartstimulatie Specialisten) en de STIN, heeft de NHRA (Nederlandse HartritmeAssociatie) het CBR daarop attent gemaakt en momenteel worden er maatregelen getroffen om de problemen te verhelpen.

STIN, als belangenbehartiger van ICD-dragers, wil er graag van op de hoogte blijven of de klachten inderdaad verholpen zijn en ICD-dragers binnen de door het CBR momenteel gehanteerde streefdatum van vier weken of minder in het bezit zijn van een rijgeschiktheidsverklaring. Dat kan echter alleen met hulp van ‘het veld’ want pas wanneer we beschikken over de nodige documentatie, kunnen we ons een goed beeld vormen van wat nu werkelijk het probleem is en gefundeerd stappen ondernemen richting het CBR en het ministerie van Infrastructuur en Milieu met als doel zo snel mogelijk een einde te maken aan de onduidelijkheden in de aanvraagprocedure voor een rijbewijs met code 100 of 101 waardoor deze onnodig vertraging oploopt.  

Vandaar ons verzoek: Bent u ICD-drager en hebt u van het CBR bericht ontvangen dat uw aanvraag (nog) niet kan worden afgehandeld met, onder andere, als reden dat uw Geschiktheidsverklaring Cardioloog onjuist/onvolledig is ingevuld en men uw behandelend cardioloog om meer informatie, heeft verzocht, mail dan een kopie (scan) van de brief van het CBR en ook van uw Eigen verklaring en de Geschiktheidsverklaring die u in het ziekenhuis hebt ontvangen naar: info AT stin DOT nl of stuur die naar: Kantoor STIN, Hof van Holland 61, 1508 XR Zaandam.


Het is ons gezamenlijk belang dat de mobiliteit van ICD-dragers niet langer onnodig beperkt wordt. Zij moeten toch al twee maanden wachten voordat zij een nieuw geldig rijbewijs met code 100 of 101 kunnen aanvragen.


En…is uw aanvraag voor een nieuw rijbewijs met code 100 of 101 door het CBR wel binnen vier weken  of minder afgehandeld, dan horen we dat natuurlijk ook graag van u.

Terug naar overzicht