Nieuws

Kans op boezemfibrilleren groter door te lange werkdagen

Door Redactie STIN

5 augustus 2017

Wie meer dan vijfenvijftig uur per week werkt loopt meer kans om boezemfibrilleren te ontwikkelen. Dat zegt een onderzoeksteam van de University College in Londen.

Boezemfibrilleren
Boezemfibrilleren is de meest voorkomende hartritmestoornis. Het hart raakt plotseling van slag. De elektrische prikkels ontstaan op diverse plaatsen in de boezems en bewegen in hoog tempo door elkaar. Daardoor trekken de hartkamers snel en onregelmatig samen. De aandoening is vaak het gevolg van hoge bloeddruk. Maar ook diabetes, hartinfarct, hartfalen, hartspierziekte, hartklepaandoeningen, te snelwerkende schildklier (hyperthyreoïdie) en een ontsteking (bijvoorbeeld longontsteking) kunnen oorzaken zijn.

 

Studie

De Engelse cohortstudie omvatte een tienjarige analyse van de gezondheidsgegevens en arbeidsdata van meer dan vijfentachtigduizend vrouwen en mannen van middelbare leeftijd. De deelnemers waren afkomstig uit Groot-Brittannië, Denemarken, Zweden en Finland. Aan het begin van de studie had geen enkele deelnemer last van boezemfibrilleren. Aan het eind van het tienjarige onderzoek ontwikkelde de groep die meer dan vijfenvijftig uur per week werkte veertig procent meer boezemfibrilleren dan de vergelijkingsgroep die tot veertig uur per week werkte.

 

Lees meer    

 

Bron: nu.nl

Terug naar overzicht