Artikelen over het rijbewijs

T-rijbewijs verplicht sinds 1 juli 2015 (oktober 2015)

Met ingang van 1 juli 2015 mag (ook) een ICD-drager een Land- of BosbouwTrekker (LBT) en bijna alle Motorrijtuigen met Beperkte Snelheid  (MMBS) alleen nog maar besturen als hij in het bezit is van een  T-rijbewijs.

 

Overgangsfase:

Trekkercertificaten

Trekkercertificaten  zijn nog geldig tot en met 1 juli 2016. Gedurende deze periode kan een certificaat worden omgewisseld voor een T-rijbewijs. Zie: www.rijbewijs.nl of www.rdw.nl.

 

Autorijbewijzen:

Iedereen die op 1 juli 2015 ouder was dan 18 jaar en in het bezit is van een rijbewijs, mag daarmee tot en met 1 juli 2025 een land- of bosbouwtrekker of een motorrijtuig met beperkte snelheid besturen. Bij de eerstvolgende verlenging van het rijbewijs wordt de bevoegdheid voor het T-rijbewijs automatisch bijgeschreven. Na die periode moet voor het behalen van het T-rijbewijs een apart examen worden afgelegd.

 

Opmerking:

Het T-rijbewijs voor  een LBT of MMBS is alleen verplicht als u ermee op de openbare weg rijdt. U kunt bijvoorbeeld wel zonder rijbewijs met deze motorrijtuigen rijden op een akker of op een bedrijventerrein.

Meer informatie: Download op www.cbr.nl de brochure: T-rijbewijs. De overgangssituatie

Lees meer