Nieuws

Verzadigd vet niet langer boosdoener bij hart -en vaatziekten?

4 juni 2015

Niet slechts de verzadigden vetten maar de moderne bewerkte voeding, met veel ‘lege’ calorieën, brengt onze gezondheid in gevaar. Dat werd gesteld tijdens een toespraak op het 4e Arts en Voeding Congres in het LUMC.

Nieuwe zienswijze
Het landelijke congres staat dit jaar speciaal in het teken van voeding en het hart.Je manier van leven,waaronder vooral het gebruik van voeding, bepaalt 90 % van de kans op een hartinfarct. Eerst werd gedacht dat dit risico vooral door de genen werd bepaald. Recente onderzoeksresultaten laten zien dat voeding en daarbij voldoende beweging, ontspanning en stresshantering soms zelfs de kans op hart- en vaatziekten kunnen omkeren. Deze wetenschappelijke uitspraken zouden een paar jaar geleden nog ondenkbaar zijn. 

Voeding Leeft
Het congres is een van de initiatieven van Voeding Leeft, een onafhankelijke stichting en netwerkorganisatie van professionals in- en rondom voeding en de zorg. Zij ontwikkelen voedingsprogramma’s waarin de-medicalisering en faciliteren van zelfzorg centraal staan. De stichting werkt nauw samen met overheid, zorgverzekeraars, bedrijven en scholen.

Lees meer 

Bron: Medicalfacts

Terug naar overzicht