Nieuws

Hartweek 2015 van start

6 april 2015

Op zondag 5 april a.s. start de jaarlijkse Hartweek van de Hartstichting. Tijdens de Hartweek hoopt de Hartstichting op uw bijdrage teneinde onderzoek te financieren t.b.v. van de onderzoeksagenda van de Hartstichting, die in 2014 samen met het publiek is opgesteld. Speerpunt is het vroegtijdig herkennen van hart- en vaatziekten.

Verstrekkende gevolgen
Jaarlijks krijgen bijna 16000 Nederlanders een hartstilstand of hartinfarct buiten het ziekenhuis. Ongeveer de helft daarvan had vooraf geen duidelijke klachten. Echter de gevolgen kunnen dodelijk zijn of hebben verstrekkende gevolgen voor iemands leven en naasten. Herkenning van hart- en vaatziekten in een vroeg stadium is dus van levensbelang. Daarom financiert de Hartstichting tal van onderzoeken die gericht zijn op het voorkomen dat mensen onnodig overlijden of ten prooi vallen aan een chronische ziekte.

Donaties
Tijdens de Hartweek kunt u online doneren of via de collectant aan huis die in sommige gevallen voorzien is van een pinautomaat. Daarnaast kan iedere Facebook-gebruiker een eigen collectebus aanmaken om via zijn of haar sociale netwerk op te roepen te doneren. Ook worden verschillende evenementen georganiseerd die allemaal tot doel hebben de strijd aan te gaan tegen hart- en vaatziekten.
Op www.hartstichting.nl/hartweek vindt u een overzicht.

Lees meer 


Bron: Hartstichting

Terug naar overzicht