Nieuws

Actemium overhandigt cheque aan STIN

10 april 2015

Uitreiking cheque Goede Doel Actie Actemium aan Stichting STIN

Als organisatie wil Actemium bijdragen aan een duurzame samenleving en vindt zij maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker worden. Daarom mochten alle medewerkers eind vorig jaar een goed doel voordragen dat zij graag wilden steunen met een geldbedrag van 500 euro. De meeste stemmen van de Business Unit in Dordrecht gingen naar de Stichting STIN uit Zaandam.

 

Waarom de keuze viel op de Stichting STIN

Een van de medewerkers, Ed van Rooijen, is ICD-drager.  Omdat bij Ed volkomen onverwacht  en op korte termijn een ICD geplaatst moest worden in verband met de erfelijke hartziekte Gedilateerde Cardiomyopathie of DCM (hartfalen ten gevolge van verwijding van de hartspier) had hij veel vragen.  STIN wist daar meteen adequaat antwoord op te geven. Daardoor was Ed meteen volledig op de hoogte van de regelingen die gelden voor autorijden met een ICD en waar je op moet letten als je op reis gaat. Ook wist men hem bij de STIN meteen te vertellen  welke documenten  je nodig hebt voor het aanvragen van een nieuw rijbewijs. 

 

Ed constateerde aan den lijve met hoeveel toewijding de vrijwilligers van de STIN hun taak verrichten. Daarom vinden zijn collega’s dat Stichting STIN een steuntje in de rug verdient. De heer Split, voorzitter van de Stichting,  is blij verrast met deze onverwachte bijdrage. Hij zegt daarover: “Wij ontvangen steeds minder geld van de overheid om bijvoorbeeld workshops te organiseren. Daarom zijn wij erg blij met deze schenking. We gaan dit geld besteden aan het organiseren van een  workshop over de ICD, speciaal bedoeld voor jongeren. Namens de STIN dank ik u hartelijk voor deze cheque.”

 

Over Actemium: Actemium is een netwerk van samenwerkende businessunits voor industriële solutions & services. Actemium telt 19 businessunits in heel Nederland en heeft zo’n 750 medewerkers in dienst die zich bezig houden met advies, ontwerp, bouw en onderhoud van industriële installaties. www.actemium.nl 

Terug naar overzicht