Nieuws

STIN Nieuwsbrief en Gmail

2 november 2020

Eind november/begin december verschijnt de digitale (en gratis) STIN Nieuwsbrief. Om u daarop te abonneren klikt u [hier].

Graag vertellen we hoe u de nieuwsbrief ook daadwerkelijk kunt lezen als u een (bijvoorbeeld) een Gmail-adres gebruikt. Sinds najaar 2013 komen e-mails bij Gmail namelijk binnen onder verschillende tabs. Eén ervan is de tab Reclame (Promotions). Alle nieuwsbrieven komen bij Gmail automatisch onder deze tab binnen. Wellicht ziet u deze tab als map voor ongewenste reclame, wat feitelijk niet het geval is. De precieze gronden waarop Gmail e-mails in een bepaalde tab onderbrengt, zijn onduidelijk.

 

Om te voorkomen dat u onze nieuwsbrief over het hoofd ziet, kunt u een kleine aanpassing in Gmail maken. Er zijn drie mogelijkheden:
  1. Versleep de nieuwsbrief van de tab Reclame naar de tab Primair (de persoonlijke inbox). Gmail vraagt dan of alle nieuwe e-mails met hetzelfde afzenderadres ook onder de tab Primair geplaatst moeten worden. Het gewenste antwoord hierop is natuurlijk: ja.
  2. Markeer interessante nieuwsbrieven met een ster. Nieuwsbrieven met een ster vermeldt Gmail niet alleen onder de tab Reclame, maar ook onder de tab Primair.
  3. Schakel de tab Reclame helemaal uit. Alle e-mails die automatisch binnenkwamen onder de tab Reclame, zullen dan in het vervolg onder de tab Primair worden ontvangen.
Het spreekt voor zich dat de eerste optie het mooist is.
Terug naar overzicht