Nieuws

Sno: 'Kastje in mijn lichaam is een houvast' (30-11-2013)

30 november 2013

 

Vorig jaar onderging Evander Sno een zware operatie. Daarmee werd de 26-jarige middenvelder, die afgelopen maand bij RKC Waalwijk terugkeerde, verlost van zijn hartritmestoornissen. Dat betekende tevens ook dat de defibrillator, die hij ruim twee jaar eerder in zijn lichaam kreeg geplaatst, niet meer nodig was. Desondanks kiest Sno ervoor om het te laten zitten. "Het is een houvast voor me", vertelt hij in Voetbal International.


"Ik ben meer dan alleen de voetballer Evander. Ik ben ook gewoon mens. Het kastje geeft me de rust in het dagelijks leven. Het is een soort ingebouwd veiligheidssysteem. Na de ingreep die me verloste van mijn hartritmestoornissen, vertelden artsen dat het kastje weggehaald kon worden. Dat wilde ik niet. Het kastje is iets van mij geworden."

Over de reden, waarom het hem gebeurde, zoekt hij wel eens. Een antwoord weet hij niet. "Natuurlijk heb ik soms vragen. Alleen God weet het antwoord. Wat mij is gebeurd, kan iedereen overkomen. Iedereen krijgt in zijn leven zijn portie. God heeft het beste met me voor. Hij geeft me de kracht door te gaan. Ik sta niet stil bij het verleden. De uitkomst zal toch nooit meer veranderen. Ik kijk vooruit, ben er gelukkig nog. God heeft nog een missie met me op deze aarde. Zo voel ik dat."

Bron: http://www.elfvoetbal.nl/nieuws/310211 via ICD App

 

Terug naar overzicht