Nieuws

Naasten in Beeld: help mee aan de ontwikkeling van het praatpakket!

Door Redactie STIN

2 maart 2018

Wanneer een ouder of kind te maken krijgt met een ingrijpende ziekte of aandoening, staat het gezinsleven op zijn kop. Naasten in Beeld ontwikkelt een pakket om ouders en kinderen samen hierover te laten praten. De confrontatie met een ziekte of aandoening is voor naasten vaak net zo ingrijpend als voor de zieke zelf. Ieder gezinslid heeft zijn eigen vragen en verwerkingsproces. Maar het kan best lastig zijn om moeilijke onderwerpen met elkaar te delen. Want wat vertel je je kinderen wel en wat niet? En durf je wel te vragen of papa, mama, broer of zus weer beter wordt?


Wil jij helpen het pakket verder te ontwikkelen? We zijn op zoek naar gezinnen met kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar.
Om het pakket zo goed mogelijk te ontwikkelen, willen we graag gezinnen betrekken die zich in bovenstaande situatie herkennen. Het praatpakket is nog niet in zijn definitieve vorm. Door gezinnen het pakket te laten uitproberen, willen we het telkens beter maken. Door mee te doen zul je gegarandeerd eens op een andere manier met je kinderen in gesprek gaan en ruimte hebben om te vragen hoe het met iedereen gaat.


Hoe werkt het?
We zullen vooraf kort telefonisch contact hebben om kennis te maken. Daarna krijg je het praatpakket per post opgestuurd en bellen we even na om te vragen of alles duidelijk is. We vragen je om in de twee weken na ontvangst met het pakket aan de slag te gaan. Na ongeveer twee weken maken we een afspraak bij je thuis om te bespreken hoe het is gegaan. Dit gesprek duurt ongeveer een uur. Je kunt meedoen tussen 9-23 maart of tussen 6-20 april 2018.


We hopen dat we je enthousiast gemaakt hebben om mee te doen! Wil je graag meedoen of heb je nog vragen?
Stuur een email naar lydia AT muzus DOT nl of bel ons op 015 - 213 71 49

Over Naasten in Beeld

Naasten in Beeld biedt herkenning en ondersteuning voor alle naasten: partners, kinderen, ouders, broers, zussen, familie en goede vrienden. Naasten in Beeld is een samenwerking van Harteraad (voorheen De Hart&Vaatgroep), STIN, Vereniging Harten Twee, MPN Stichting, Patiëntenvereniging Aangeboren Hartafwijkingen en Alzheimer Nederland. Bezoek de website www.naasteninbeeld.nl voor meer informatie.

Terug naar overzicht