Nieuws

Molly krijgt make-over

Door Redactie STIN

9 mei 2018

Virtuele zorgverlener Molly wordt sinds begin 2017 ingezet als verpleegkundige bij het MUMC Maastricht. Na een intensieve proefperiode is zij is toe aan een make-over waarna zij nog slimmer en interactiever zal zijn.

Telemonitoring
De virtuele Molly werkt als een verpleegkundige en ziet eruit als een soort nurse-avatar. Ze komt uit de familie van de kunstmatige intelligentie waarmee ziekenhuizen zich steeds meer bedienen. Ze leert hartpatiënten thuis hoe ze hun gezondheid kunnen monitoren en verbeteren. Ze legt uit, beantwoordt vragen en geeft instructies over bijvoorbeeld het meten van bloeddruk. Daarnaast waarschuwt ze patiënten wanneer zij contact moeten zoeken met de specialist. Het bespaart de patiënt een overbodig bezoek aan het ziekenhuis.

Make-over
Molly gaat even uit de lucht om bijgeschoold te worden. Er komen aanpassingen m.b.t. privacybescherming en bluetooth verbindingen worden geoptimaliseerd. Onderzocht wordt hoe de interactie met oudere patiënten toegankelijker kan worden gemaakt. Ook zal zij zich op meerdere zorggebieden gaan specialiseren want Molly heeft nu “slechts” verstand van hart-en vaatziekten.
Als alles naar wens verloopt, kan Molly deze zomer weer ingezet worden.

Lees meer 

Bron: nos.nl

Terug naar overzicht