Aanvragen

Herkeuring na vervanging of bijplaatsing van één of meer draden (september 2015)

Procedure herkeuring na vervanging van ICD en vervanging of bijplaatsing van één of meer draden of alleen vervanging of bijplaatsing van één of meer draden op voorschrift van de behandelend cardioloog (september 2015)


Als uw behandelend cardioloog na na vervanging van uw ICD en/of vervanging of bijplaatsing van één of meer draden van mening is dat u opnieuw rijgeschikt dient te worden verklaard, moet u bij het CBR een herkeuring aanvragen. Dat is de enige instantie in Nederland die volgens de wet een rijbevoegdheid mag uitgeven.

Voor het aanvragen gebruikt u dezelfde documenten en verzendadressen als voor het aanvragen van een rijbewijs met code 100 of 101 (zie http://www.stin.nl/, pagina Rijbewijzen, artikel Richtlijnen enz.) met link

 

Als de divisie Rijgeschiktheid van het CBR u opnieuw geschikt verklaart om auto te rijden, registreert het CBR bij de RDW in Veendam een Verklaring van geschiktheid en zendt u die toe. Deze verklaring kan tot een jaar na registratie worden gebruikt voor de aanvraag van een nieuw rijbewijs.

 

Afhankelijk van de periode dat uw huidige rijbewijs nog geldig is, kunt u besluiten om binnen een jaar een nieuw rijbewijs te kopen. Dat is dan uiteraard geldig is tot een latere datum dan het huidige. U kunt er ook voor kiezen om van uw oude rijbewijs gebruik te blijven maken tot het verlopen is en pas dan een nieuw rijbewijs aan te vragen (lees te kopen). Daarvoor volgt u weer de bekende procedure.

 

Bent u ouder dan 75 jaar, dan mag u volgens de wet de Verklaring van geschiktheid alleen aanvragen als de Eigen verklaring vergezeld gaat van een ingevuld en ondertekend Geneeskundig verslag (de ‘huisartskeuring'). Maar als uw rijbewijs nog geruime tijd geldig is (bijvoorbeeld nog 4 jaar) dan kunt aan de Eigen verklaring een brief toevoegen. Daarin legt u uit dat u geen nieuw Geneeskundig verslag hebt laten invullen, maar dat u akkoord gaat met een geschiktheid van 4 jaar tot de einddatum van het huidige rijbewijs.

 

 

 

Lees meer