Nieuws

Evenementen

6 oktober 2018 Landelijke ACM (ARVC)-Dag 6 Oktober

Zaterdag 6 oktober a.s. zal de eerste editie van de Landelijke ACM (ARCV)-dag plaatsvinden in het Amsterdam UMC, locatie AMC: ‘Wat je altijd al hebt willen weten over leven met ACM, maar waarvan je niet wist aan wie je het moest vragen’.

ACM (aritmogene cardiomyopathie), ook bekend als ARVC (aritmogene rechter ventrikel cardiomyopathie), is een hartspierziekte die je niet alléén hebt. Het gaat vaak om meerdere patiënten binnen een familie of gezin en ook partners zijn nauw betrokken bij het verloop van deze ziekte. Iedereen gaat anders om met het leven met ACM. Maar één ding is zeker: voor iedereen geldt dat hij of zij zijn of haar leven heeft moeten aanpassen, toekomstdromen heeft moeten bijstellen en het patiënt-zijn heeft moeten accepteren. Dat is nogal wat.

Kom op zaterdag 6 oktober naar Amsterdam en deel je ervaringen met anderen die ook leven met ACM. Ook je partner en familieleden zijn van harte welkom! Ontmoet vooraanstaande cardiologen en onderzoekers die zich dagelijks met hart en ziel inzetten om de behandeling van ACM te verbeteren. Zij praten je bij over de nieuwste onderzoeken, ontwikkelingen en toekomstverwachtingen. Je kunt hier zelf ook een bijdrage aan leveren door mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek. Kortom, een dag die je niet mag missen!

Wat kun je zoal verwachten op 6 oktober?

- Diverse lezingen over ACM met de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

- Informatiemarkt waar je in gesprek kunt gaan met arts-onderzoekers en vertegenwoordigers van verschillende ACM-gerelateerde patiëntenverenigingen die jouw belangen behartigen.
- Deelname aan en info over verschillende wetenschappelijke onderzoeken. 
- Deelname aan diverse workshops. 
- En natuurlijk contact met anderen die leven met ACM.

Klik hier om je aan te melden en het volledige programma te bekijken. 

Bron: Heartz

Terug naar overzicht