Nieuws

Studie toont aan: MRI veilig voor ICD

Door Redactie STIN

25 februari 2017

Niet MRi comptabel apparaten zijn onschadelijk voor pacemaker en ICD’s. Dat blijkt uit resultaten van de Amerikaanse Magna-Safe studie die gepubliceerd werd in New England Journal of Medicine.

Voorzorgsmaatregelen.
Wanneer de juiste voorzorgsmaatregelen zijn getroffen bleek MRI ook veilig voor oudere pacemakers en ICD’s. Het onderzoek werd uitgevoerd op duizend patiënten met een pacemaker en vijfhonderd met een ICD. Zolang voor elke patiënt goed vooronderzoek wordt gedaan en de veiligheidsprotocollen worden gevolgd ontstaat er geen probleem met MRI.
De gebruikte MRI-scanner had een magneetsterkte van 1,5 Tesla. Tijdens de scan werd de borstkas buiten het af te beelden gebied gehouden. Gedurende het onderzoek is niemand overleden, waren er geen draadproblemen en bleven de apparaten goed functioneren. Wijzigingen van de apparaat instelling kwamen voor maar waren volgens de onderzoekers in de praktijk niet van betekenis. Ook bij mensen die meerdere MRI’s ondergingen was de apparaatinstelling niet wezenlijk anders dan voor de behandeling.

Lees meer 

Bron: hcmbeat.com

Terug naar overzicht