Nieuws

Stichting AFIP: samen naar een wereld zonder boezemfibrilleren

Door Redactie STIN

27 maart 2017

Stichting AFIP is het platform voor patiënten én onderzoekers op het gebied van boezemfibrilleren (ook bekend als atriumfibrilleren). Dit platform is opgericht door Prof. Dr. Bianca Brundel, moleculair biologe in het VUmc en Dr. Natasja de Groot, cardioloog-elektrofysioloog in het Erasmus MC.

Het doel van de stichting is om co-creatie te bevorderen tussen patiënt, arts en onderzoeker. Op het platform worden regelmatig resultaten van wetenschappelijk onderzoek in ‘lekentaal’ beschreven, zodat een patiënt op de hoogte blijft van voortgang in het onderzoek naar de hartritmestoornis atriumfibrilleren. Daarnaast kunnen patiënten verhalen en tips delen, meedoen aan onderzoek en geld doneren voor nieuwe wetenschappelijke onderzoeken.


“Ik merk dat er een behoefte is bij de patiënt om meer informatie te krijgen over nieuwe bevindingen van medicinale behandelmethodes van boezemfibrilleren. Daarbij heeft Dr. Natasja de Groot met een grote groep patiënten samen gewerkt aan onderzoek. Er zijn resultaten beschikbaar, waar patiënten nog niet van op de hoogte zijn,” aldus Prof. Dr. Bianca Brundel. 

Stichting AFIP wilt aan de hand van de co-creatie tussen patiënt en onderzoeker, innovatief onderzoek uitvoeren om samen een stap dichterbij een wereld zonder boezemfibrilleren te zetten. Doe mee via afiponline.org en beat atriumfibrilleren!

Terug naar overzicht