Nieuws

Adressen van ziekenhuizen in het buitenland waar men terecht kan met een ICD van het merk Medtronic.

Door Redactie STIN

5 augustus 2017

ICD-dragers met een ICD van het merk Medtronic beklaagden er zich bij ons over dat ze via onze website moeite hadden met het vinden van de adressen van ziekenhuizen in het buitenland waar ze bij problemen met hun ICD of calamiteiten terecht kunnen.

Voorheen konden wij deze ICD-dragers verwijzen naar de website www.medtronic.com/traveling. Dat gaf zelden of nooit problemen. Maar helaas is deze website al geruime tijd off line omdat ze moest worden geüpdatet.


Als STIN hebben wij de klachten doorgestuurd naar de firma Medtronic en als reactie daarop heeft men ons laten weten dat men helaas nog niet kan zeggen wanneer de genoemde website weer bereikbaar zal zijn. Tot die tijd kunt u als ICD-drager voor het vinden van adressen van ziekenhuizen in Europa gebruikmaken van de link  

http://www.medtronic.nl/wcm/groups/mdtcom_sg/@mdt/@eu/@nl/documents/documents/european-crhf-hospitals.pdf

Op deze pagina vindt u een lijst met adressen van ziekenhuizen en staat bovendien vermeld met welk type u er terecht kunt. Wordt het Europese land dat u zoekt niet vermeld of hebt u een reis gepland naar landen buiten Europa, dan kunt u contact opnemen met het kantoor van Medtronic in Eindhoven (+31 (0) 40 711 7555) en krijgt u zo spoedig mogelijk antwoord.


Overigens adviseert Medtronic ICD-dragers die in het buitenland verblijven, bij problemen te allen tijde (ook) contact op te nemen met de eigen behandelend cardioloog in Nederland.

Terug naar overzicht