Nieuws

Aanmelding geopend voor landelijke HCM -dag

Door Redactie STIN

4 juli 2017

Op zaterdag 18 november 2017 vindt de landelijke dag: “Verleden, heden en de toekomst van hypertrofe hartspierziekten” plaats. Artsen en onderzoekers van verschillende academische centra in Nederland organiseren samen met De Hart&Vaatgroep (diagnosegroep HCH) en de Hartstichting deze dag over de erfelijke hartziekte Hypertrofische Cardiomyopathie (HCM).

HCM
Hypertrofische Cardiomyopathie betekent letterlijk verdikte hartspier. Wanneer de hartspier verdikt is kan het bloed niet voldoende door het lichaam worden gepompt. Hartfalen en soms plotse hartdoor komen voor. Met juiste medicijnen en en/of een hartoperatie is het mogelijk een normaal leven te leiden. De ziekte is nog niet te genezen.

De dag

De landelijke bijeenkomst “Verleden, heden en de toekomst van hypertrofe hartspierziekten” is bedoeld voor patiënten, hun naasten en andere belangstellenden. Gedurende de dag vertellen artsen over de historie, diagnostiek en huidige behandelingsmethoden van deze ziekte. Ook beantwoorden ze al uw vragen. Daarnaast is er ruim aandacht voor het huidige onderzoek over HCM. Tijdens de middaglunch kunt u de laboratoria bezoeken waar jonge onderzoekers uitleg geven over onderzoek naar toekomstige therapieën.

Aanmelden en informatie

Plaats: Amsterdam, O│2 Labgebouw, Vrije Universiteit-VU medisch centrum, De Boelelaan 1108 Tijd: Vanaf 10.30 tot 15.00 uur Aanmelden kan via het online aanmeldformulier

Meer informatie vindt u ook via de link naar het programma.

Terug naar overzicht